Duurzaamheid

Duurzaamheid in het toerisme, ook op het individuele toerisme op kleine schaal zoals bij Granada Residénce, is niets anders dan reizen en rekening houden met het milieu, de lokale mens, plaatselijk natuur en de cultuur. Omdat reizen ook in de toekomst nog goed mogelijk moet zijn, is bewust toerisme dus erg belangrijk.

Duurzaam toerisme

Bij Granada Residénce doen we er sinds 1994 alles aan om aan die voorwaarde te voldoen en de effecten van het toerisme op lokaal niveau te beperken en onze activiteiten met respect voor de natuur uit te voeren. Daarom werken wij uitsluitend met kleine groepen, zodat het effect van de belasting op milieu en natuur teruggedrongen wordt. Als toerist kun je ook zelf veel bijdragen aan de bescherming van het milieu, de natuur en duurzaam toerisme in onze streek, daarbij helpen we je graag met advies.

Lokale economie

Natuurlijk is reizen belangrijk om kennis te nemen van andere culturen en gewoontes, daarom werken wij, bij onze activiteiten steeds samen met lokale partners en organisaties en houden wij ons aan de lokale en provinciale vergunningen voor het uitoefenen van onze activiteiten. Wij vinden het belangrijk dat onze toeristische activiteiten op een positieve, duurzame manier bijdragen aan de lokale economie en gemeenschap waar wij te gast zijn. Daarvoor gebruiken en promoten wij lokale producten en handwerk.

Vervoer

Openbaar vervoer naar en van de luchthaven voor je vakantie is een belangrijk onderdeel om het milieu te ontzien, de locatie van onze bestemming in Cómpeta, is dan ook prima met openbaar vervoer te bereiken. Onze accommodaties liggen op loopafstand van de bushalte. Voor het ondernemen van activiteiten in de omgeving adviseren we je om ook gebruik van het openbaar vervoer gebruik te maken.

Onze accommodatie & milieu

Bij het exploiteren en onderhoud van onze accommodatie gebruiken wij zoveel mogelijk milieuvriendelijk grondstoffen en zorgen wij ervoor zorgen dat waar mogelijk de invloed op het milieu verminderd wordt. Het doel is om ervoor te zorgen dat faciliteiten die onze accommodaties aanbieden in overeenstemming zijn met milieuvriendelijke standaarden en onze gasten kunnen verblijven in een omgeving waar zij op kunnen vertrouwen. Wij streven er naar het afval te minimaliseren en het recyclen van afvalmaterialen.

Energie en watergebruik

Het is onze intentie om op een verantwoordelijke manier gebruik te maken maakt van energie en het water in de accommodaties door het implementeren van manieren tot behoud en vermindering van het water en energieverbruik. Onze waterkranen en toiletten zijn van waterbesparende componenten voorzien, de warmwater voorzieningen worden per kamer aangestuurd. Om op water en energie te besparen, wordt het linnengoed niet dagelijks, maar aan het eind van de week gewisseld. De verlichting in de openbare ruimtes worden bij betreden automatisch ingeschakeld, alle verlichting elementen zijn voorzien van energiebesparende LED verlichting.

Rookvrij accommodaties

Granada Residénce is rookvrij.