Over mij

In oktober van 1994 kwam ik voor eerst naar Cómpeta, op reis naar Estepona aan de Costa del Sol om daar een vakantiewoning te zoeken. Na in Cómpeta te hebben overnacht en op een terras onder de strakblauwe lucht in de zon het rustige levenstempo van de bewoners en muilezels te hebben gadegeslagen, besloot ik dat Cómpeta mijn nieuwe woonplaats zou moeten worden! Ik kocht vervolgens één van de mooiste huizen van het dorp, de vroegere Guardia Civil post, inclusief de stal voor de muilezels en restaureerde deze tot vakantieaccommodatie.

Hieraan voorafgaand werkte ik jaren als directeur bij een grote multinational. Eerst in Europa, later ook in Australië, Singapore, Tokio en Madrid. Tijdens de periode in Tokio ben ik in 1992 met mijn gezin tijdens verlof in Portugal bij het vliegtuigongeluk in Faro betrokken geweest. Daarbij zijn mijn echtgenote, jongste dochter en schoonzoon om het leven gekomen, zelf heb ik de ramp met ernstige verwondingen ternauwernood overleeft. Ik verbleef maanden in het ziekenhuis alvorens terug te keren naar Tokio. Na mijn overplaatsing naar Madrid in 1994 bleek dat de ramp mij zwaarder had getroffen dan gedacht en heb ik mijn werkzaamheden moeten staken.

Terug naar mijn eerste bezoek aan Cómpeta in 1994. Na de aankoop van het huis heb ik met de plaatselijke aannemer gezamenlijk de woning in 5 maanden helemaal gerestaureerd, nieuwe daken en vloeren, elektra en water. Ik voelde me helemaal op mijn plaats in het dorpsleven en heb me, ook ter verwerking van hetgeen mij overkomen was, helemaal op de restauratie gericht. Daarbij heb ik geprobeerd de unieke stijlelementen van de eerdere verbouwing in 1920 zo veel als mogelijk in stand te houden en de typische sfeer van een oud herenhuis in Andalusië te bewaren en waar het kon in het huis te behouden. Het prachtige herenhuis met vakantieaccommodatie heeft inmiddels nieuwe eigenaren.

In 2005 heb ik mijn accommodatie uitgebreid met Cómpeta Suites, met twee, luxe studio appartementen gecreëerd; Tokyo en Singapore, ingericht naar de stijl van beide plaatsen waar ik eerder woonde en werkte. Op de begane grond is de fietsenstalling voor onze fietsgasten. Inmiddels een paar jaartjes ouder verhuur ik nog steeds met veel enthousiasme en plezier mijn accommodaties.

Ik zie je dan ook graag in Cómpeta tegemoet voor een wandelvakantie, fietsvakantie óf gewoon een relaxvakantie aan de poort van het Tejda, Almijara & Alhama natuurpark!

Getekend,

Albert Dikhoof

 

Albert Dikhooff van La Granada Residénce in Cómpeta