Wielrennen in Andalusië

Kom wielrennen in Andalusië over prachtige en vooral rustige wegen in het afwisselende berglandschap of langs de stranden van de Middellandse zee. Letterlijk om de hoek van het gezellige, zonnige dorpsplein van het witte bergdorp Cómpeta op 640m hoogte met uitnodigende terrasjes, bevinden zich onze comfortabele studio appartementen van La Granada Residence.

Ontspannen wielrennen in de heuvels van de groene streek Axarquia of sportief fietsen in de Pyreneeën van het Zuiden. De omgeving is bekend van de Vuelta en van de Ruta del Sol.

Wij organiseren sinds 1994 racefietsvakanties in Andalusië en kunnen indien gewenst regelmatig contact hebben om je van routeadvies te voorzien of om op een zonnig terrasje even bij te praten.

Zoals een gast al in ons gastenboek schreef: Cómpeta is een goede uitvalsbasis voor mooie fietsritten van 45 tot 130 kms in de bergachtige omgeving.

Je kunt ervoor kiezen om richting de kust te gaan of juist om de bergen in te gaan. Een garantie voor afwisselende tochten over voornamelijk autoluwe wegen.

Vanzelfsprekend kun je je fiets veilig stallen wanneer je in een van onze appartementen verblijft.

 

Idee

Waarom het fietsen niet afwisselen met een dag lekker wandelen in de bergen in de direct omgeving van het dorp?

De fietsers van GCN zijn ook zeer gecharmeerd van Andalusië om te fietsen. Dit blijtk wel uit onderstaande video.

Wielrennen in Andalusië – de routes

Je kunt zelf eenvoudig gps-routes in onze omgeving downloaden van websites zoals als Wikiloc.com, Bikemap.net en Alltrails.com platforms. Ook kun je de Strava ritten van een lokale wielrenner bekijken voor inspiratie. Vanzelfsprekend kunnen wij je adviseren. Tevens bieden wij als optie pakketten met fietskaart en transfers naar/van fietsroutes in de wijde omgeving aan.

Fiets huren in Andalusië

Door onze samenwerking met Cycle Malaga bieden we:

 • Giant Defy racefietsen met schijfremmen
 • Giant TCR racefietsen met velgremmen
 • Elektrische mountainbikes

Controleer de prijzen en voorwaarden direct op de website van Cycle Malaga.

Optioneel
 • Shimano/ Look pedalen: € 5,00 voor de eerste dag/fiets, daarna € 1,00/dag/fiets. Je kunt ook eigen pedalen meenemen; wij monteren ze voor je.
 • Bidons: € 5,00 per stuk stuk of breng zelf mee.
 • Helm: gratis in bruikleen.
Voorwaarden
 • U reserveert de racefiets rechtstreeks bij onze partner Cycle Malaga.com, onder vermelding van ‘La Granada Residence’ en betaalt de aanbetaling bij de reservering w rechtstreeks bij hen.
 • Uw boeking moet minimaal 120,00 € zijn + bezorg- en ophaalkosten van 10,00 € per stuk, of u haalt en brengt uw fiets(en) op hun hub in Nerja.
 • De reservering is gegarandeerd wanneer uw betaling bij Cycle Malaga.com is ontvangen.
 • Daarna zal Cycle Málaga je de afmetingen vragen om je fiets voor te bereiden en je voor aankomst verdere instructies sturen over hoe je de resterende betaling kunt ontvangen.
 • De prijs (€ 15,00) voor de verzekering van de gehuurde racefiets wordt toegepast op de dagen van huur van de fiets en vervangt de borg van € 200,00, de verzekering is echter niet van toepassing op framebreuk of op een gestolen fiets (raadpleeg uw eigen reis- en ongevallenverzekering).
 • De huurperiode begint om 9.00 uur en eindigt om 18.00 uur.
 • De fietsen worden afgeleverd bij de accommodatie, vervolgens worden de pedalen gemonteerd en aan het einde van de huurperiode weer opgehaald.
 • Bezorgen en ophalen op werkdagen is om 08.30 en 18.00 uur
 • Bezorging op zaterdag is van 08.30 en 14.00 uur onder voorbehoud van beschikbaarheid.
 • Bezorgkosten op zondag zijn normaal gesproken niet beschikbaar, als u op zondag wilt bezorgen/ophalen, wordt er € 50,00 per bezorging in rekening gebracht (niet per fiets).
 • Huurvoorwaarden en huurcontract gelden per persoon, evenals een kopie van het paspoort of identiteitsbewijs.
 • Minimale leeftijd: 18 jaar.
 • U heeft een persoonlijke reis- en ongevallenverzekering die schade aan het frame en/of verlies van de fiets dekt.

Racefietsen met gids in Andalusië

In samenwerking met onze partner Cycle Malaga.com bieden we op aanvraag racefietsdagtochten met gids in Andalusië aan. Tijdens deze tochten fiets je op een ​Specialized Roubaix, Giant Propel of TCR-carbon racefiets.

Wat een gast schreef over wielrennen in Andalusië

De perfecte gastheer

Beste Albert,

Nogmaals dank voor het faciliteren van onze fietsvakantie en de goede zorgen tijdens onze week in Cómpeta!. Je was voor ons de perfecte gastheer die ons met raad én daad bijstond voor fietsroutes, uitstapjes (zonder fiets), spijs en drank, vervoer etc. De appartementen waren heel gezellig en spick en span.

Cómpeta is een goede uitvalsbasis voor mooie fietsritten van 45 tot 130 kms in de bergachtige omgeving. Kortom een verblijf dat ik iedere (wieler)toerist kan aanbevelen.

Prijs/kwaliteit voor het pakket fietsvakantie top rating!

Groep Goethals - België