Algemene voorwaarden

25-3-2022

Algemene voorwaarden bij het maken van een reservering bij Cómpeta Suites

Reserveren: De vakantieaccommodaties van Cómpeta Suites, kunnen kun uitsluitend per e-mail of via de reserveringsaanvraag op deze website) geboekt worden. Geef je mobiele telefoonnummer op, zodat we je in onvoorziene omstandigheden, direct kunnen bereiken. Na aanvraag van beschikbaarheid van de gewenste accommodatie en periode ontvang je een bevestiging per e-mail toegestuurd. Wij reageren normaal gesproken binnen een paar uur, mocht dat door omstandigheden niet mogelijk zijn, dan nemen we telefonisch contact met je op. Natuurlijk kun je altijd direct met ons sms’en of bellen op 0034 629 031 167.

Reserveren

Na ontvangst van de aanvraag voor beschikbaarheid, houden wij de gewenste accommodatie 5 dagen voor je geblokkeerd om je in de gelegenheid te stellen, tickets, transfer of huurauto etc. te plannen. Communiceer ons de datum, vluchtnummer en aankomsttijd zodat deze gegevens voor de planning bij ons bekend zijn. Tijdens deze periode kun je de aanvraag steeds kosteloos annuleren. Bij het niet binnen 5 dagen reageren, hebben wij het recht de reservering eenzijdig, kosteloos te annuleren. De hier vermelde voorwaarden zijn bindend en bij het aanvragen van een offerte voor een verblijf in Cómpeta Suites, geef je aan hiermede akkoord te zijn.

Aanvullende diensten

Cómpeta Suites biedt luxe studio appartementen voor vakantieverblijf aan in het dorp Cómpeta in Andalusië en een appartement aan zee. Voor het eventueel uitbreiden van het verblijf met aanvullende diensten zoals restaurantreserveringen, wandelbegeleiding, fietsbegeleiding, fietshuur, luchthaventransfers, taxitransfers, kunt u contact opnemen met de lokale uitvoerder van deze aanvullende diensten. Deze aanvullende diensten vormen vallen niet onder de algemene voorwaarden van Cómpeta Suites, maar worden onder de nadrukkelijke verantwoordelijkheid, condities en voorwaarden van deze aanbieders uitgevoerd. Cómpeta Suites of de eigenaar, kan nadrukkelijk op geen enkele wijze verantwoordelijk gesteld worden voor aanvullende diensten.

Prijzen Cómpeta Suites

Onze prijzen zijn inclusief koud en warm water, elektriciteit en gas voor de BBQ bij normaal gebruik. In de winter en zomermaanden, kan naar behoefte en klimaat, in overleg, eventueel vloerverwarming/koeling of houtpellets tegen een vergoeding, zoals op de website vermeldt, worden geleverd.

Boeking en Reserveringskosten

Cómpeta Suites berekend géén reserveringskosten of seizoentoeslagen, tenzij uitdrukkelijk in de offerte aangegeven. Cómpeta Suites berekend géén lokale belastingen of btw, tenzij uitdrukkelijk in de offerte aangegeven. Voor groepsreserveringen gelden administratie kosten.

Betalen

Na ontvangst van de vluchtgegevens, bevestigen wij de reservering en sturen je de factuur/bevestiging, met aanbetaling instructies per e-mail, waarop je 50% van het (totaal) factuurbedrag naar onze rekening zoals op de bevestiging/factuur vermeldt overmaakt. Na ontvangst van de aanbetaling, is de reservering gegarandeerd. Uiterlijk 4 weken voor aankomst in Cómpeta, maak je de resterende 50% van het factuurbedrag aan ons over. Bij het reserveren vanaf 6 weken vóór aanvang van het verblijf, dient de huursom in zijn geheel aan ons te worden overgemaakt.

Voor het boeken van aanvullende activiteiten, zoals luchthaventransfers, mountainbike tours, fietshuur en borgstelling, begeleide wandelroutes, 4×4 transfers etc. dienen de kosten hiermede verband houdend, zoals in de offerte en factuur/bevestiging vermeld, eventueel gelijk met uw aanbetaling, ofwel ter plaatse bij de lokale aanbieder voldaan te worden.

Reis & ongevallenverzekering

Het afsluiten van ​een persoonlijke en voldoende dekking biedende reis en ongevallenverzekering en het in bezit hebben van een EHIC kaart van de zorgverzekeraar is verplicht. Ook een kortlopende reisverzekering biedt tijdens de vakantie dekking voor hulpverlening in nood, reisongevallen, reisbagage, en medische kosten. In het geval je langer in Spanje zou moeten verblijven, omdat je op de geplande datum niet kunt reizen, zijn extra reis en verblijfskosten in het algemeen door de reisverzekering gedekt en blijft de afgesloten reisverzekering gedurende deze periode eveneens van kracht. Bij diverse maatschappijen geeft dit ook dekking voor de eigen fiets tijdens het vervoer naar de bestemming, of de gehuurde fiets tijdens het verblijf. Mogelijk moet hiervoor een uitbreiding op de standaard voorwaarden afgesloten worden.

Annuleren

Aan het annuleren van een gemaakte reservering en eventueel gereserveerde, bijkomende activiteiten of fietshuur, kunnen kosten verbonden zijn. Cómpeta Suites heeft het recht deze kosten op de reeds (aan)betaalde reissom in mindering te brengen. Bij het voldoen van de betaling aan ons geef je aan van deze voorwaarden kennis genomen te hebben. Een door ons bevestigde en geheel óf gedeeltelijk betaalde reservering, kan uitsluitend per e-mail geannuleerd worden. Je hebt de mogelijkheid de reservering gedurende de eerste 7 dagen na aanvraag, per e-mail, kosteloos te annuleren. Hierop zullen wij de annulering, eveneens per e-mail, onder vermelding van eventuele annuleringskosten aan je bevestigen. De annuleringskosten bedragen 25% bij annuleren tot 3 weken vóór de overeengekomen aankomstdatum, 75% bij annuleren vanaf 3 weken tot 1 week vóór de aankomstdatum en 100% bij annuleren vanaf 1 week vóór de aankomst.

Bijzondere annuleringsvoorwaarden

Bij een annulering door een overmacht situatie, met name als er sprake is van beperkende overheidsmaatregelen van de Nederlandse of Spaanse
overheid zoals verband houdend met Covid-19 maatregelen of anderzijds waardoor gasten niet zouden kunnen/mogen reizen, kan in overleg
Met de eigenaar van Cómpeta Suites kosteloos geannuleerd worden.

Annuleringsverzekering

Wij adviseren dringend voor deze reservering een annuleringsverzekering af te sluiten. Met een annuleringsverzekering ben je verzekerd tegen noodgedwongen annulering, of voortijdig beëindigen van je vakantie. Ook vertrek vertragingen worden vaak vergoed. In het algemeen, kan een annuleringsverzekering, tot slechts 7 dagen ná boeking bevestiging van de reis afgesloten worden. Wij adviseren eveneens kennis te nemen van de annulering voorwaarden van de gekozen luchtvaartmaatschappij; vooral budget aanbieders hebben soms ongunstige, meestal kostbare annulering voorwaarden en condities.

Aansprakelijkheid Cómpeta Suites

Voor het reserveren van een verblijf, alsmede de door gasten te ondernemen activiteiten tijdens het verblijf in Cómpeta of gedurende de heen en terugreis vanuit Nederland naar Cómpeta, kan Cómpeta Suites of haar eigenaar nadrukkelijk op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden. Door het doen van uw aanbetalingsverplichting aan Cómpeta Suites, betreffende de door u geboekte accommodatie, bevestigt u hiervan kennis genomen te hebben. Voor het deelnemen aan activiteiten van derden geldt uitsluitend de aansprakelijkheid van deze aanbieders. Als onderdeel van fietshuur dient u een huurcontract met aansprakelijkheidsovereenkomst in te vullen en een borgsom voor aanvang van de huur periode te voldoen.

Downloaden van digitale informatie

Downloaden van de op de website competa-suites.com, in welke vorm dan ook vermelde wandel en fietsroutes, of andere (toeristische) informatie en het vermeld gebruik hiervan tijdens uw verblijf in Cómpeta, doet u volledig voor eigen risico en verantwoordelijkheid. Cómpeta Suites en/of de aan haar verbonden personen zijn op geen enkele wijze, direct of indirect aansprakelijk. Aan het downloaden van deze informatie kan geen enkel recht jegens Cómpeta Suites of aan haar verbonden personen, direct of indirect ontleend worden.

Uitvoeringverplichting

Cómpeta Suites is uitsluitend verantwoordelijk voor de aangeboden accommodatie, overeenkomstig de in redelijkheid gewekte verwachtingen bij de reiziger. Bij het verlopen van verblijf en eventuele aanvullende activiteiten volgens de in redelijkheid gewekte verwachtingen, is Cómpeta Suites niet verplicht enige schade ingevolge tekortkomingen aan reiziger te vergoeden. Bij het vaststellen van eventuele tekortkomingen/schade door reiziger, is het aan reiziger deze schade bij Cómpeta Suites of direct bij de uitvoerder van de activiteit, nog tijdens zijn/haar verblijf te Cómpeta, schriftelijk te melden.

Cómpeta Suites is niet verantwoordelijk voor

Schade voortvloeiend uit annuleringen van bij de overeenkomst betrokken derden, zoals, maar niet beperkt door, wijzigingen of annuleringen van luchtvaartmaatschappijen, spoorwegen, bus en taxiondernemingen. In deze gevallen kan geen aanspraak op teruggave, geheel of gedeeltelijk, van de reissom worden gemaakt. Enige schade of aanspraak op vergoeding, teruggave van de reissom, indien de reiziger bij een ongeluk, niet over de verplichte reis en ongevallenverzekering zou blijken te beschikken. In deze gevallen kan geen aanspraak op teruggave, geheel of gedeeltelijk, van de reissom worden gemaakt.

Aankomst en vertrektijden

De gereserveerde accommodatie is beschikbaar vanaf 15:00 uur op de dag van aankomst tot 11:00 uur op de dag van vertrek. Deze tijden kunnen, in overleg, aangepast worden aan de aankomst/vertrektijden op het vliegveld.

Bedden & linnengoed

Alle accommodaties van Cómpeta Suites zijn voorzien van één of twéépersoons bedden in de door u gewenste opstelling. Dekbedden, kussenslopen, ruim voldoende, badhanddoeken en keukendoeken alsmede afwasmiddel en vuilniszakken, behoren tot de standaarduitrusting en zijn inclusief in de aangeboden accommodatie prijs.

Keukenuitrusting

Cómpeta Suites accommodaties zijn uitgerust met een volledig ingerichte keuken met koel/vrieskastje, elektrische kookplaat, ruim voldoende potten, pannen, glaswerk, bestek en servies. Als je, per ongeluk, iets breekt, geef je dat even bij ons aan. Als dit een substantieel onderdeel van de accommodatie betreft, vragen we je dit te vergoeden. In het algemeen, zal je reisverzekering e.e.a. aan je terugbetalen.

Borg

Bij het in ontvangst nemen van de sleutel(s) voor de accommodatie van Cómpeta Suites, is deze gerechtigd een waarborg van €35,00 te eisen. Dit bedrag wordt aan het eind van de huurperiode, bij het inleveren van de sleutel(s) weer terugbetaald. Bij verlies van de sleutel(s) c.q. het niet conform de voorwaarden schoon achterlaten van de accommodatie, vervalt de terugbetaling verplichting voor de borg.

Eindschoonmaak

De schoonmaak aan het eind van het verblijf is onder normale omstandigheden en een verblijf van minimaal 7 nachten in de aangeboden accommodatie prijs inbegrepen. Bij een verblijf van meer dan één week, wordt de accommodatie, in overleg, aan het eind van de eerste huurperiode van 7 nachten, schoongemaakt en het bed en bad linnengoed gewisseld. We verzoeken je vriendelijk, de op de laatste dag nog aanwezige vuilnis in een plastic zak te verzamelen en bij de voordeur van de accommodatie te laten staan. Gedurende het verblijf kan het afval iedere avond, in de door de gemeente geplaatste containers in de nabijheid van de accommodatie, gedeponeerd worden. Bij het niet voldoen aan ons verzoek, vervalt de borgstelling (€ 35,00) aan ons ter dekking van de extra kosten verbonden aan de eindschoonmaak.

Klachten

Door reizigers gemelde klachten dienen zo snel mogelijk, op de plaats waar de klacht ontstond, uitsluitend schriftelijk, nog tijdens het verblijf, te worden ingediend bij Cómpeta Suites. Alleen die klachten die zoals hierboven beschreven worden ingediend, zullen in behandeling worden genomen.

Voorwaarden fietshuur

Cómpeta Suites of de verhuurder wordt geacht de fiets in goede staat te hebben afgeleverd en huurder wordt geacht de gehuurde fiets, aan het begin van de overeengekomen huurperiode, betreffende uitsluitend volle dagen, in goede staat te hebben ontvangen. Het gebruik van de gehuurde fiets is geheel voor eigen risico van huurder. De huurder zal als een goed beheerder de hem verhuurde fiets beheren. De huurder is aansprakelijk voor beschadigingen en het verloren gaan van de gehuurde fiets en zal reparatiekosten, als ook de vervangingswaarde van de fiets, indien van toepassing, vergoeden. Deze vergoeding zal aan het eind van de met verhuurder overeengekomen huurperiode, uiterlijk op de gestelde inleverdatum van de fiets, contant aan verhuurder voldaan worden. Bij het later dan de overeengekomen huurperiode inleveren van de fiets, is verhuurder gemachtigd de volle daghuur in rekening te brengen. Altijd is verhuurder gerechtigd, zijn vordering op huurder, inzake eventuele schadevergoeding, of het te laat inleveren van de fiets, op de gestorte waarborgsom te verhalen. De huurder draagt ten volle de wettelijke aansprakelijkheid voor schade aan derden toegebracht. De huurder zal in het bezit van een reis en ongevallenverzekering zijn. Bij voortijdig inleveren van de gehuurde fiets, blijft de volledig overeengekomen huursom onverkort gelden.

Borg fietshuur

De borg bij fietshuur, in combinatie met een verblijf in Cómpeta Suites, is afhankelijk van het type fiets: voor een MTB fietsen € 50,00, racefiets € 100,00 en de carbon racefiets € 200,00 per fiets en huurperiode. De borg is gelijk met de reservering van de accommodatie te voldoen. Bij het in goede staat terugbrengen van de fiets, wordt de borgstelling binnen 5 dagen op de rekening teruggestort. Eventuele schade en daar aan verbonden reparatie aan fietsen wordt uit de borgstelling betaald.

Leveringskosten huurfiets

Voor het brengen/halen van de huur fietsen van de verhuurder naar/van de accommodaties van Cómpeta Suites, wordt bij een levering op zondag € 50,00 in rekening gebracht, onafhankelijk van het aantal fietsen, per huurperiode.

Annuleren

Aan het annuleren van fietshuur en eventuele begeleiding etc. kunnen mogelijk kosten verbonden zijn. Cómpeta Suites heeft het recht deze kosten op de al (aan)betaalde reissom in mindering te brengen. Bij het voldoen van de betaling aan ons geef je aan van deze voorwaarden kennis genomen te hebben. Een door ons bevestigde en geheel of gedeeltelijk betaalde reservering, kan uitsluitend per e-mail geannuleerd worden. Je hebt de mogelijkheid de reservering gedurende de eerste 7 dagen na aanvraag, per e-mail, kosteloos te annuleren. Hier op zullen wij de annulering, eveneens per e-mail, onder vermelding van eventuele annuleringskosten. De annuleringskosten bedragen: 25% bij annuleren tot 3 weken vóór de overeengekomen aankomstdatum, 75% bij annuleren vanaf 3 weken tot 1 week vóór de aankomst datum en 100% bij annuleren vanaf 1 week vóór de aankomst.

Helmplicht bij fietsen

Het dragen van een helm buiten de bebouwde kom is in Spanje voor fietsers verplicht. Je bent, tijdens je verblijf bij Cómpeta Suites, verplicht een helm te dragen tijdens het deelnemen aan alle fiets en mtb activiteiten.

Identificatie Plicht

U bent, zoals dat ook het is in Nederland, tijdens uw verblijf in Spanje, ten alle tijden verplicht een identificatie document bij u te dragen. Dit is uiteraard ook van belang bij een eventuele calamiteit of ongeval(letje) tijdens het deelnemen aan sportieve activiteiten.